Skip to content

Zakaj se podjetja odločijo za coaching?

23/05/2012

Coaching je dejavnost, brez katerega si podjetja enostavno ne bi smela predstavljati vodenja podjetja. Poslovni coaching je namenjen tako za menedžerje, kot tudi posameznike, ki sprejemajo izjemno pomembne odločitve kar zadeva posla in politike. Poslovni coaching je izjemno pomemben tudi za sam vrh države, kjer se politiki neprestano odločajo o pomembnih odločitvah.

Kaj so cilji poslovnega coachinga? S to dejavnostjo gotovo hitrejše dosežemo cilje, boljše rezultate in vsekakor rezultate, ki bodo vredno zaupanja. Poslovni coaching zmanjšuje stres tako posameznikom, kot tudi celotnim skupinam. Gotovo so boljši rezultati vidni z veliko vložene energije in gotovo gre za racionalno upravljanje s časom. V primeru, da se vprašamo vsa ta pomembna vprašanja in nanje najdemo odgovore, je opravljenega že veliko dela, ki bi ga sicer opravljali veliko dalj časa. Večja produktivnost je vsekakor glavni cilj poslovnega coachinga, zato glavni menedžerji in vodje timov nikakor ne morejo brez tega.

Kadar gre za poslovni coaching za veliko skupino ljudi, govorimo o timskem coachingu, ki izboljša komunikacijo med celotno skupino. Pomaga pri usklajevanju ciljev in lažjem doseganju rezltatov. Timski coaching vzpodbuja učinkovito vzpostavitev sestankov, odnose v timu in pomaga uresničevati vizije. Odgovornost vsakega posameznika je ključnega pomena za delovanje celotne ekipe, zato je timski coaching prava izbira. ‘Kje so vaši cilji? Kako lahko izboljšamo odnose? Kaj so vaše najbolj pomembne lastnosti, ki pripomorejo k dobri skupini?’ Takšna in drugačna vprašanja so vprašanja timskega coachinga, ki je del poslovnega coachinga. Vsekakor pa je to aktivnost, brez katere si danes menedžerji in vsi voditelji ne znajo predstavljati poslovanja.

Advertisements

From → Coaching

Oddaj komentar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: